fredag 20 mars 2015

Är Alliansens saga all

"Är Alliansens saga all", frågar sig ledaren i tidningen NU 19 mars.
Ja, enligt min mening är Alliansens saga all i dess hittillsvarande skepnad. Med tanke på hur lite som faktiskt gjordes i centrala frågor under andra mandatperioden har den väl egentligen varit slut rätt länge. För FP är det dags att starta om mer eller mindre från grunden. Att tänka efter på ett seriöst och grundligt sätt i centrala frågor som försvar, ekonomi, välfärd och invandring. Det kan man inte göra om man samtidigt hela tiden ska kompromissa i Alliansen - då blir det hela obegripligt för medborgarna (och förmodligen för medlemmarna själva).

Dessutom är blockpolitiken enligt min mening skadlig för Sverige. Den pinsamma cirkusen efter valet borde räcka som avskräckande exempel.

FP bör göra som Ebba Busch Thor och KD (enligt NU:s tolkning av intentionerna). Tanken på en gemensam alliansbudget  bör avvisas.
Decemberöverenskommelsen var inte bara djupt olycklig, för att inte säga orimlig (förutom att landet slapp nyval). Den är dessutom dessbättre överspelad i avsaknad av gemensam alliansbudget. Att gå i Annie Lööfs ledband är det sämsta FP kan göra om vi vill finnas kvar som  parti.

NU:s ledarredaktion förefaller instängd i det trista och meningslösa politiska spel, som passar bättre i en del TV-serier än i svensk verklighet. Inte med ett ord reflekteras över att det faktiskt finns medborgare (alltså väljare) och en verklighet därute. Det må vara hänt för en ledarredaktion, men inte för ett seriöst politiskt parti.

Inga kommentarer: