onsdag 20 februari 2013

Gymnasiet och Tierps varumärke

Under rubriken Kamp om eleverna hårdnar skriver UNT.se 18 februari om Tierps gymnasium Högbergsskolan. I tidningens pappersupplaga (och e-tidning) samma dag finns mer läsning om satsningarna på Högbergsgymnasiet och Teknikcollege.

Det är innehållsrika artiklar som förtjänar bred läsning bland kommunens invånare. Vår kommun behöver en gymnasieskola och det vore mycket glädjande om fler elever valde att studera på hemmaplan. Inte minst viktiga är de tekniska utbildningarna Teknikprogammet, som är certifierat för Teknikcollege, och Industritekniska programmet, som nystartar till hösten med sikte på att bli en del av Teknikcollege. Företagens engagemang är imponerande och bådar gott för bra praktik och elevernas möjlighet till anställning i framtiden. Om kommunen och företagen gör sitt är det dags för alla våra elever och inte minst alla killarna att ta skolan på allra största allvar. Betygskillnaderna mellan tjejer och killar är alldeles för stora, inte minst i vår kommun.

Tierp kan bli mycket mer än vad många kanske tror - inte alla kommuner har sådan potential med många bra företag, mycket goda pendlingsmöjligheter och natur och kultur in på knutarna. Förutom ökat byggande behöver kommunen en stark gymnasieskola och grundskolor som förbereder eleverna väl - jag tror att det kan bli det allra viktigaste för kommunens "varumärke".


Inga kommentarer: