onsdag 17 augusti 2011

UNT, DN och England

Vem är cynisk och okunnig, undrar ledarskribenten Carl Lagerqvist i UNT 17 augusti apropå ett inlägg på DN:s kultursida som kritiserar honom och UNT för att ha tagit tydlig ställning mot kravallmakarna i England.

Han skriver:
"För mig är 'vi' alla de som tar ansvar för sig själva och sina närmaste. Som trots svåra förhållanden försöker skapa sig en dräglig vardag. 'Dom' är de som struntar i sina barn, begår brott och med sitt destruktiva beteende skadar andra. Det är klart att det finns en skillnad mellan den engagerade läraren och kvarterets knarklangare.
'Vi' och 'dom' handlar om de val vi gör, inte vilka vi är. Några väljer att visa respekt och vara en del av samhället, andra gör det inte.
Människor kan också vara miljöfaktorer. Det spelar inte så stor roll hur många miljoner som pumpas in i ett problemområde om polisen står med armarna i kors när kriminella gäng tar över gatorna.
De som mot alla odds kämpar för ett bättre liv får inte lämnas i sticket."

Bättre kunde det knappast ha skrivits. Relativiseringen av moral och ansvar kan passa i flumvänstern, men går på tvärs mot alla liberala värden och ett anständigt samhälle.

Inga kommentarer: