tisdag 15 juni 2010

Terrorister på Forsmark

Angreppet mot kärnkraftverket i Forsmark har naturligtvis väckt stor uppmärksamhet i olika medier - några lokala länkar finns nedan. Mängder av kritik har riktats mot säkerheten vid verket och det på goda grunder, även om själva driften inte på allvar varit hotad.

Men tyvärr riktar sig inte kritiken i första hand mot den organisation och de individer, som sätter sig över lagen och demokratin. Likheten med andra fanatiska och terroristiska rörelser är påtaglig, låt vara att inget våld verkar ha förekommit. En likhet är också att även den här aktionen lockar (och förutsätter) fanatiker från olika länder, liksom vid kravaller i samband med toppmöten av olika slag och där fredliga och mer eller mindre berättigade demonstrationer urartar på olika håll i Europa. Den verkliga och föregivna miljörörelsen måste förstå att världen inte är en lekstuga. Och alla demokratiska partier måste kraftfullt ta avstånd från den här typen av aktioner.

Kärnkraften behövs och drivs i enlighet med demokratiska beslut. Säkerheten är en nationell angelägenhet och säkerheten måste förbättras. Aningslöshet får inte lämna vår energiförsörjning i händerna på antidemokrater och terrorister av olika schatteringar. Observera att detta gäller inte bara kärnkraftverk, även till exempel vattenkraftverk är känsliga installationer.

Artiklar: Arbetarbladet 14 juni och 15 juni, UNT 15 juni, Radio Uppland 15 juni, Svenskt Näringsliv 15 juni.

Inga kommentarer: